Αρχική Ειδήσεις ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠΟΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΜΠΕ-ΡΕΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠΟΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΜΠΕ-ΡΕΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

533
0

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Επιτροπής Πληγέντων για το υδατόρεμμα (μισγάγγεια) της οδού Καλαβρύτων στο Κόκκινο Λιμανάκι. Η παρέμβαση αυτή έγινε, διότι περιήλθαν εις γνώσιν μας πληροφορίες από τις εισηγήσεις των μελετητών, όπου θα εφαρμοζόταν ανοιχτή διατομή στο ρέμα της οδού Καλαβρύτων με αποτέλεσμα, άμα την εφαρμογή του να επιβαρυνθούν ιδιοκτησίες και μια θεσμοθετημένη χρήση – mini market.

Αντιπροτείναμε μια πιο ρεαλιστική, λειτουργική και φιλική προς τους κατοίκους λύση, μέσω της υβριδικής προσέγγισης στα τμήματα που είναι αλλοιωμένη η ιστορική κοίτη με προγενέστερα τεχνικά έργα (ανθρωπογενή παρέμβαση) παράλληλα της οδού Καλαβρύτων και μεταξύ των οδών Αγίου Θωμά, Σοφίας Βέμπο μέχρι την οδό Ζεφύρου. Η ενέργειά μας αυτή, αποσκοπεί στο να περιοριστούν οι συνέπειες (κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις), διότι υπάρχει θεσμοθετημένη χρήση ψιλικά – mini-market, το μοναδικό που υπάρχει στην περιοχή.

Το νεότερο στοιχείο που εντοπίστηκε από την Επιτροπή μας είναι ο χάρτης “3.1: Θεσμοθετημένες  Χρήσεις Γης – Λειτουργική Δομή” όπου εμφανίζει το mini market σε λάθος αποτύπωση στον ανωτέρω χάρτη. Ως εκ τούτου, δεν θίγονται μόνο δύο ιδιοκτησίες (μάντρες, κήποι κτλ), αλλά αντιθέτως θίγεται καίρια θεσμοθετημένη χρήση mini-market. 

Ζητήσαμε να αλλάξουν οι εισηγήσεις των μελετητών ως προς τα σημεία: όπου προτείνεται ανοικτή διατομή να αντικατασταθεί με την υβριδική προσέγγιση (κλειστός αγωγός από την οδό Αγίου Θωμά έως την οδό Ζεφύρου, κατά αντιστοιχία με άλλα ρέμματα της περιοχής).

Ζητήσαμε να διορθωθεί ο χάρτης 3.1: Θεσμοθετημένες  Χρήσεις Γης – Λειτουργική Δομή και να αποτυπωθεί η χρήση mini market στη σωστή της θέση και συγκεκριμένα στο ορθό γεωτομαχίο που βρισκότανε από παλαιότερα, επί της οδού Καλαβρύτων και Ζεφύρου.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος  κ.Ευθύμιος Μπακογιάννης και τα μέλη του ΚΕΣΥΠΟΘΑ αποδέχτηκαν το αίτημά μας και αναμένουμε περαιτέρω ενέργειες.

Όταν όλοι μιλούν για σκοτάδια, εμείς θα ανάβουμε το φως! ήρεμα, σιωπηλά, προσευχητικά! με ενέργειες και με πίστη.

Πέτρος Φράγκος