Αρχική Απόψεις Ο ανακριβής Δασικός Χάρτης του 1984 και η αλληλοαναίρεση της Διοίκησης

Ο ανακριβής Δασικός Χάρτης του 1984 και η αλληλοαναίρεση της Διοίκησης

1270
0

Με αφορμή τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Επιτροπή Πληγέντων κρίνει απαραίτητο να αναφέρει τα κάτωθι.

Η έκταση στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι αποτελείται από κλήρους της Αγροτικής Νομοθεσίας όπου το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να προβάλει δικαιώματα κυριότητας επι των εκτάσεων αυτών και τα συμβόλαια είναι έγκυρα και ισχυρά. ( Αρ.πρωτ.2222/84286 28/8/2012 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων).

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι δεν έλαβαν υπόψη τους τα στοιχεία αυτά, ως όφειλαν κατά την σύνταξη του δασικού χάρτη, ο οποίος (χάρτης) έχει εξόφθαλμα λάθη και ανακριβή στοιχεία στο ιστορικό της εκτάσεως (Αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ 45897/23361 21/05/2019 ΕΧΣ). Κατά την προέγκριση του ΕΧΣ (Αρ πρωτ. Π/55305/502 18-06/2019) δεν ελήφθησαν υπόψη από την προηγούμενη ηγεσία της Γραμματείας Αστικού Περιβάλλοντος τα κάτωθι :

1) Η έκταση μας αποτελείται από κλήρους της Αγροτικής Νομοθεσίας.

2) Έχει ανακριβή ιδιοκτησιακά στοιχεία και εμπλέκει το παράκτιο μέτωπο σε πρανή 10 έως 20 μέτρων ύψους όπου η γραμμή του ΑΙΓΙΑΛΟΥ και η γραμμή ΠΑΡΑΛΙΑΣ “ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ” και παραμένουν στην παραλία. Επιπλέον τα περισσότερα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο είναι προγενέστερα των νόμων και των ΖΟΕ .

3) Δεν έλαβε υπόψη την μελέτη του ρέματος Λυκόρεμα – Παππά του 2012 (Αρ.Πρωτ.7897 24-12-12) και την Επικαιροποιήση του 2018 (Αρ.πρ.Δ19/οικ.2421 /Φ.(ΚΣΕ))

Ζητούμε : Να αποσυρθούν τα δικαιώματα κυριότητας πάνω σε κλήρους τις Αγροτικής Νομοθεσίας σε επίπεδο Κτηματολογίου που αφορά την Πληγείσα Περιοχή.

Την Άμεση Απόσυρση της ανάρτησης του Δασικού Χάρτη και να ληφθεί υπόψη ότι η συνολική έκταση στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι είναι κλήροι της Αγροτικής Νομοθεσίας και έπρεπε να τοποθετηθούν στο δασικο χάρτη με κίτρινο περίγραμμα “ως εγκεκριμένη μελέτη”. Τα στοιχεία αυτά οφείλουν να λάβουν υπόψη τους κατά την επεξεργασία του ΕΧΣ ώστε να διορθωθεί η αστοχία κατά την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Έπίσης, όσον αφορά το ρέμα Παππά – Λυκόρεμα με την μελέτη περιβαλλοντικών όρων του 2012 και την Επικαιροποιήση αυτής της μελέτης του 2018 που αγνοήθηκε επιδεικτικά από την προηγούμενη διοίκηση.

Θα σεβαστεί άραγε η Διοίκηση τις δικές της αποφάσεις ή θα αλληλοαναιρεί συνέχεια τον εαυτό της;

Τέλος, όσο αφορά το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. η Επιτροπή Πληγέντων, στην ημερίδα Δασοθέντες Αγροί – Λύση στην Αδικία, μέσω του εκπροσώπου της, ανέτρεψε τα επιχειρήματα αυτά, βασιζόμενος σε επίσημα έγγραφα του υπουργείου Γεωργίας και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Τροφίμων τα οποία και αγνοήθηκαν τελείως απο την πολίτεία. Έπειτα πολλές επαφές με τη νεα διοίκηση αναμένουμε αυτό να ληφθεί υπόψη και να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη απόσυρση του Δασικού Χάρτη.