Αρχική Ειδήσεις ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

1611
0

Επιτροπή Πληγέντων Περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι

Φ.Ε.Ο. & Επιτροπή Πληγέντων Κόκκινο Λιμανάκι

Ποσειδώνος & Θωμά Νικολάου

Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Ραφήνα-Πικέρμι

ΤΚ19009

Τηλ.6941480208

e-mail: info@kokkinolimanaki.gr

 

Αρ. πρωτ……8…….

 

Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας,  20/3/2019

Επικαιροποιημένο

 

Προς:              κ.  Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Γεώργιο Δεδέ,  Γενικό Γραμματέα Υποδομών

κα Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

κα Χριστίνα Μπαριτάκη, Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος 

 

 

Θέμα : Αίτημα Συνάντησης

 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Με έγγραφό της η Επιτροπή Πληγέντων της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι – Ραφήνας ενημέρωσε τον κο Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς (αρ. πρωτ. Υ.Υ.&Μ. 487, 16/1/2019) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και ζήτησε συνάντηση ενημέρωσης η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε.

Με το άρθρο 25 του ν. 4579/18 (ΦΕΚ 201/Α/3.12.2018) τάχθηκε στην Πολιτεία προθεσμία 60 ημερών για τον προσδιορισμό του άξονα των οδών που θα διαπλατυνθούν στην περιοχή μας και της βαθειά γραμμής του Λυκορέματος με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ .

Δύο μήνες μετά το έγγραφό μας και 120 ημέρες σχεδόν από τη δημοσίευση του ν. 4579, ενώ δεν έχει εκδοθεί καμία από τις προβλεπόμενες ΚΥΑ, ανακοινώνεται από το Υπουργείο Υποδομών η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης  με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για την πληγείσα περιοχή και σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός Υποδομών ανακοινώνει ότι ολοκληρώνεται η κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από τις Γενικές Γραμματείες Περιβάλλοντος και Χωροταξίας  (Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος), ενώ το Υπουργείο Υποδομών καταρτίζει το οδικό σχέδιο, το οποίο θα είναι συμβατό με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, που επιβάλει οδούς διαστάσεων “Λεωφόρων” ειδικότερα επί των οδών Δημοκρατίας, Στρατηγού Κονδύλη – και ίσως Στρατηγού Πλαστήρα στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι.  Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν προκαλέσει στους κάτοικους και ιδιοκτήτες έντονη ανησυχία στην εντός και εκτός σχεδίου περιοχή.

Δυστυχώς, η απουσία σχετικής ενημέρωσης των κατοίκων από τους αρμόδιους φορείς επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας που έχει ήδη προκληθεί από την  πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

 

Ζητούμε την άμεση ενημέρωση των κατοίκων από την Πολιτική Ηγεσία, την γνωστοποίηση των σχετικών μελετών και την επαρκή αιτιολόγηση τόσο των διαπλατύνσεων όσο και του συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού της περιοχής μας.

 

 

 

 

Με τιμή

 

Επιτροπή Πληγέντων Περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι

 

Εκπρόσωποι:    Ανδρέου Χρήστος                      Κουλοχέρη Σοφία        

Αργυροπούλου Έλενα               Παπασπύρου Κωσταντίνος

Γιούργας Δημήτριος                  Φράγκος Πέτρος