Αρχική Δελτία τύπου Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  (11/12/2018)

Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  (11/12/2018)

1165
0

Η Επιτροπή Πληγέντων ευχαριστεί τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στήριξη της στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Παρατείθεται σχετικό απόσπασμα της Αποφάσεως.

“Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι εκ της διεξαχθείσης την Κυριακή 29 Ιουλίου ε.έ. δισκοφορίας υπέρ των πυροπλήκτων της Αττικής (Μάτι, Ραφήνα, Κινέτα), σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, πλην των όσων έχουν απ’ ευθείας δοθεί στις Ιερές Μητροπόλεις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Μεγάρων και Σαλαμίνος, έχει συγκεντρωθεί το ποσόν των 636.000 ευρώ, εκ των οποίων 300.000 ευρώ αποτελούν δωρεά της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και σε συνεργασία με τις τρεις εμπερίστατες Ιερές Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προσφέρει χρηματικά βοηθήματα σε 300 πληγείσες οικογένειες, επιπλέον δε να στηρίξει άλλες 100 οικογένειες δι’ επιδόματος ικανού να συμβάλει στο κόστος εκδόσεως αδείας επισκευής η ανοικοδομήσεως των καταστραφεισών οικιών, κατόπιν μάλιστα και συνεννοήσεως με άλλους φιλανθρωπικούς και μη φορείς και τους εμπλεκόμενους Δήμους.”

Επισήμανση: Η χορηγία αφορά πληγείσες οικογένειες οι οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί.

Για να δείτε την απόφαση: http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=2465&what_sub=d_typou