Αρχική Ειδήσεις Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί εξαίρεσης τμημάτων αιγιαλού από απλή χρήση

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί εξαίρεσης τμημάτων αιγιαλού από απλή χρήση

1497
0

Κατά τη συζήτηση του 3ου θέματος ημερησιας διαταξης του ΔΣ Δημου Ραφηνας – Πικερμιου της 25/9/2018 η εισήγηση είχε ως εξής:
“Σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. Πρωτ. ΓΓΔΠ 0014750 ΕΞ 2018 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ζητείται να γνωμοδοτήσει το Δ.Σ. περί πιθανής εξαίρεσης αιγιαλού στα όρια του Δήμου μας, από διαδικασίες που αφορούν απλή χρήση Αιγιαλού προκειμένου, να ληφθεί υπόψη σε νέες θεσμικές ρυθμίσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία.
Σύντομο Ιστορικό
Το μεγαλύτερο τμήμα του αιγιαλού που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, έχει περιέλθει στην χερσαία ζώνη Λιμένα Ραφήνας, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 364Δ’/1981, 1447Β’/2001 και ΦΕΚ 187ΑΑΠ/2008.
Οι δύο περιοχές αιγιαλού που ανήκουν στον Δήμο είναι:
Α) Από το σύνορο του Δήμου μας με τον Δήμο Μαραθώνος δηλ. από την εκβολή του ρέματος Παπά (αργυρά ακτή) έως την φυσική εκβολή του ρέματος Καλαβρύτων συνολικού μήκους περίπου 810μ. και
Β) από την βραχώδη έκταση στο Ασκητάρι έως το σύνορο του Δήμου μας με τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, συνολικού μήκους περίπου 1510μ.

Κατά την άποψη της Δ/νσης Τ.Υ. , θα πρέπει να εξαιρεθεί από απλή χρήση η παραλία που εκβάλει το ρέμα Παπά ή Λυκόρεμα « Αργυρά Ακτή» διότι δεν έχει οριοθετηθεί και διευθετηθεί η εκβολή του. Λόγω δε των συνεπειών της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης/7/2018 στην περιοχή, η ανωτέρω παραλία καθίσταται αυξημένου κινδύνου. Το ίδιο ισχύει και για το πρανές-γκρεμός που βρίσκεται στην συνέχεια των παραλιών Αργυράς Ακτής και Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν μπορεί λοιπόν κατά την εκτίμηση της Τ.Υ. να θεωρηθεί ασφαλής η χρήση τους, πριν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών”

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:
“Την εξαίρεση από απλή χρήση της παραλίας που εκβάλει το ρέμα Παπά ή Λυκόρεμα « Αργυρά Ακτή» διότι δεν έχει οριοθετηθεί και διευθετηθεί η εκβολή του και το χαρακτηρισμο ως ΄΄μη ασφαλους χρησης΄΄ πριν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην εισήγηση της Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου. ”

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%92%CE%9D%CE%A916-2%CE%94%CE%A4?inline=true