Αρχική Ειδήσεις Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του ΥΠΕΝ

Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του ΥΠΕΝ

572
0

Η Επιτροπή Πληγέντων ευχαριστεί θερμά την Ηγεσία του ΥΠΕΝ που επέτρεψε την έκτακτη τηλεδιάσκεψη, ώστε να ακουστούν οι απόψεις των κατοίκων μέσω της Επιτροπής Πληγέντων, στο σημείο μηδέν & λίγο πριν την ανάρτηση των μελετών του ΕΠΣ – του Προεδρικού Διατάγματος .
Οι προτάσεις μας περιελάμβαναν όλα τα βασικά σημεία των μελετών του ΕΠΣ, της συμπληρωματικής ανάρτησης της ΣΜΠΕ, όπου αναζητήθηκαν εφικτές λύσεις & κοινά σημεία προσέγγισης. Τα σημεία που θεωρούνται βέβαια προς διόρθωση μέσω της επικοινωνίας μας , είναι το Νότιο όριο μας, όπου υπερισχύει η απόφαση 57/1930 του Ειρηνοδικείου Κρωπίας και το πληρέστερο τοπογραφικό του κ.Χ. Χατζημιχάλη , έναντι του λανθασμένου ορίου του συνοικισμού της Ραφήνας του 1930 .

Επίσης, τέθηκαν υπόψη τα δασικά στοιχεία που λανθασμένα έχουν τοποθετηθεί στο παράκτιο μέτωπο στο Κόκκινο Λιμανάκι και στην γραμμή του ορίου στο Μάτι . Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επανέλεγχος των δεδομένων , διότι έχουμε απόκλιση μεταξύ των διαγραμμάτων Α) των δύο συμβολαίων ( Σπ. Σαντριβανόπουλος) και Β) των ορθοφωτοχαρτών της εταιρείας μελετών.

Επιπλέον, έγιναν τεκμηριωμένες αναφορές στα εξής σημεία .

1) για τις ΖΟΕ Μεσογείων του 2003

2) για την προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Υποδομών – Περιφέρειας και των δύο Δήμων Ραφήνας – Μαραθώνα

3) για τις προτεινόμενες από εμάς τροποποιήσεις των αποφάσεων 4249/2018, 3295/2021 & 29801/2021 , βάσει των τεκμηριωμένων τεχνικών στοιχείων, που έχουν αποσταλεί στην διοίκηση .

Επιπλέον , θέσαμε υπόψη

4) την ανανέωση της σύμβασης των μηχανικών στο ΤΑΕΦΚ ΑΑ

5) την συνέχιση της επιδότησης ενοικίου, και άλλα θέματα.

Συμπληρωματικά,προς αποφυγήν παρεξηγήσεων προς τις άλλες επιτροπές και φορείς στην πληγείσα περιοχή, η Επιτροπή Πληγέντων είχε κάνει αίτημα τηλεδιάσκεψης για έκτακτα θέματα, με την συμμετοχή των Υφυπουργών, κ.Ν.Ταγαρά ,κ. Γ. Αμυρά, των Γενικών Γραμματέων κ.Ε.Μπακογιάννη, κ.Κ.Αραβώση,τον νομικό σύμβουλο, τους μελετητές του ΕΠΣ -TEE , επίσης έγινε παρέμβαση στην τηλεδιάσκεψη του εκπροσώπου της Αμπελούπολης και της νομική συμβούλου του Προβάλινθου.

Εμείς σαν επιτροπή γνωρίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα στο Κόκκινο Λιμανάκι & στο Μάτι, θα στηρίξουμε ενεργά την προσπάθεια των οικισμών, της Αμπελούπολης , του Προβάλινθου & του Νέου Πόντου ώστε να δικαιωθούν τα αιτήματά τους .